Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
SAŁATKA Z TOFU I POMIDORÓW
na 4 porcje
200 g tofu,
2 pomidory,
4 ząbki czosnku,
3 łyżki sosu sojowego,
1 łyżka mirin (lub białe wino),
1 łyżka oleju sezamowego,
1 łyżka octu ryżowego.
Czosnek pokrój i podsmaż na suchej patelni. Pomidory pokrój w plastry. Tofu pokrój w małe kostki.
Pomidory i tofu połóż na talerzu i posyp usmażonym czosnkiem.
W naczyniu wymieszaj sos sojowy, ocet ryżowy, mirin i olej sezamowy. Tak przygotowanym dresingiem dopraw sałatkę tuż przed podaniem.
TOKYOTO.pl