Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
ANKO SŁODKA PASTA Z FASOLI
250 g czerwonej fasoli,
2 szklanki cukru,
1 łyżeczka soli.
Do głębokiego garnka wlej wodę i wsyp fasolę (możesz odstawić na noc). Postaw na duży ogień i doprowadź do wrzenia. Skręć ogień do średniego i gotuj przez około 10 minut. Następnie odcedź.
Włóż z powrotem fasolę do garnka i dodaj około 4 szklanek wody. Gotuj na średnim ogniu aż do momentu wrzenia. Skręć ogień do małego i gotuj fasolę przez około godzinę lub do momentu gdy zmięknie.
Następnie odlej większość wody. Dodaj cukier, sól i gotuj do momentu odparowania wody. Odstaw do ostygnięcia.
W zależności do czego ma być wykorzystana, fasolę można stosować w całości, w skórce lub obraną, można ją również zmielić na pastę o konsystencji puree ziemniaczanego.
TOKYOTO.pl