Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
DORAYAKI CIASTKA Z PASTĄ ANKO
na 4 ciastka
3 jajka,
3/4 szklanki cukru,
pół łyżeczki sody do pieczenia,
3 łyżki wody,
1 szklanka przesianej mąki,
350 g słodkiej pasty anko,
olej roślinny do smażenia.
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i roztrzep dokładnie. Rozpuść sodę w wodzie i dodaj do jajek. Następnie stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj aż do uzyskania gładkiej masy.
Podgrzej patelnię i dodaj odrobinę tłuszczu. Nabierz trochę ciasta, uformuj okrągłe ciastka i połóż na patelnię. Obróć ciasto gdy na powierzchni pojawią się bąbelki powietrza. Powtarzaj aż do uzyskania 8 ciastek. Zostaw do ostygnięcia.
Następnie ciastka połącz w pary. Na jedną połówkę nałóż słodką pastę anko i przykryj druga połówką. Delikatnie ściśnij brzegi połówek aby się ze sobą połączyły
POWIĄZANE PRZEPISY:
TOKYOTO.pl