Produkty
SUSHI NORI SUSZONE ALGI MORSKIE
Kuchnia japońska
MAKI SUSHI Z OGÓRKIEM I AWOKADO
MATCHA LODY Z ZIELONEJ HERBATY
ISHIBAN DASHI - PIERWSZY WYWAR
Kultura japońska
Kącik eksperta
SASHIMI Z TUŃCZYKA
na 1 porcję
3 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżeczki sake,
5 łyżeczek sosu rybnego,
25 dag dobrej jakości tuńczyka.
W garnuszku zagotuj sos sojowy, sos rybny i sake. Gotuj na małym ogniu przez dwie minuty. Pozostaw do ostygnięcia. W tym czasie pokrój filet tuńczyka w cieniutkie plasterki. Na talerzu połóż plasterki ryby, tak aby częściowo jeden plasterek nachodził na drugi. Odrobinę pasty Wasabi umieść na talerzu obok ryby.
Przygotowany wcześniej sos podawaj na małych talerzykach jako dodatek do sashimi.
Kawałki sashimi posmaruj odpowiednią dla Ciebie ilością pasty wasabi a następnie zamocz kawałek w przygotowanym sosie.
TOKYOTO.pl